Inicio > Blogs de Badalona > A #Badalona: Govern amb data de caducitat

A #Badalona: Govern amb data de caducitat

El passat divendres al voltant de les 22:45 hores, al barri de Sant Roc es va produir una batalla campal entre dos clans de gitanos romanesos, amb diversos ferits per arma blanca que són traslladats a l’Hospital de l’Esperit Sant i a l’Hospital del Mar. Les forces de seguretat van tenir que demanar reforços a Sant Adrià i Santa Coloma. El motiu de la baralla entre clans sembla ser una disputa sobre matrimonis concertats entre menors d’aquesta ètnia. La Guàrdia Urbana de Badalona va detenir quatre individus i els Mossos d’Esquadra en van detenir un altre.

Aquest lamentable succés, que és força rellevant, es va produir a la plaça del darrere del mòdul prefabricat que actua de suposada mini-comissaria de la Guàrdia Urbana.

Si aquests fets haguessin ocorregut fa 4 anys en plena precampanya electoral, el llavors candidat Garcia Albiol ho hauria aprofitat sense escrúpols dient que Badalona és un polvorí, repartint octavetes xenòfobes i atiant les més baixes passions envers aquest col·lectiu.

Avui en canvi, la gran majoria de les persones que esteu llegint aquest article no us heu assabentat d’aquests fets. Albiol i el PP intenten amagar el seu fracàs en matèria de seguretat, on aquell col·letiu que criminalitzava injustament i que, segons Albiol, anava a expulsar de Badalona i a “fer la vida impossible”, resulta que es baralla a la porta d’una comissaria de la Guardia Urbana que es va instal·lar com a element disuasori i per donar seguretat.

A data d’avui Albiol encara no entén que s’ha de perseguir al delinqüent i no al diferent, i que l’origen de molta delinqüència és la pobresa, i no pas el país d’origen.

El control polític i la censura a Badalona Comunicació fan que aquests fets no siguin notícia perquè desmantellen la Badalona virtual que Albiol ens vol vendre. Igual que quan dos regidors del PP del Govern d’Albiol van anar al jutjat a declarar com a imputats pel cas de presumpta corrupció de “la cuina de Júlia”, a Badalona Comunicació asseguraven no tenir constància de la notícia. A data d’avui els dos regidors continuen imputats.

En els darrers mesos Albiol s’ha especialitzat en posar la darrera pedra de tot allò que no ha fet, com l’estranya inauguració del CAP del Gran Sol o la inauguració del Passeig Marítim, obres de l’anterior govern, i a posar la primera pedra de tot allò que no farà, com les obres del canal del port on no existeixen els diners per fer el canal, tan sols per iniciar el moviment de terres.

A Albiol no li surten els números. Fa dues setmanes, el Partit Popular va filtar a un mitjà de comunicació local una enquesta a 800 badalonins amb tota una sèrie de preguntes sobre neteja, seguretat, percepció de millora… A banda que gairebé un 60% de badalonins creuen que Badalona està igual o pitjor que fa 4 anys, és molt curiós com la pregunta més important d’una enquesta electoral “A qui votarà vostè?” no l’han volgut filtrar a la premsa. Per què? Doncs perquè no interessa que es visualitzi que el PP no tindrà cap opció de governar Badalona a partir del maig. Diuen els estudis que aproximadament, fins a un 3% d’electors aposten a “cavall guanyador” votant a qui creuen que pot guanyar les eleccions, i per això no interessa desmobilitzar aquest vot.

A data d’avui existeixen dos estudis seriosos i independents que confirmen la forta tendència a la baixa del govern del PP a Badalona. El primer estudi del Centre d’Idees, Anàlisis i Tendències LLORENTE & CUENCA de Madrid situa al Partit Popular de Badalona en la forquilla entre 9 i 10 regidors, perdent entre 1 i 2, i en funció dels resultats finals deixa oberta una clara opció de formar una alternativa sòlida de progrés amb els socialistes de Badalona liderant aquesta alternativa. Fins i tot en funció de com avanci la campanya electoral es pot donar uns situació d’empat tècnic entre PP i PSC al voltant dels 8 o 9 regidors.

Enquesta Llorente&Cuenca

Descarrega l’informe complet fent click aquí: Informe Llorente & Cuenca

El segon estudi és de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials, on destaca que a les ciutats catalanes d’entre 150.000 i 1.000.000 d’habitants, com és el cas de Badalona, la tendència general de vot és d’un 16,8% cap al PSC, que en general guanyaria les eleccions en aquestes ciutats, seguit del ICV-EUiA, CIU, ERC i PP que estarien en una forquilla d’entre el 8,8% i el 9,7%. Òbviament, el fenomen de la marca “Albiol” distorsionarà molt aquests percentatges de ben segur, però en tot cas el Partit Popular a Badalona no s’escapa d’una forta davallada, i l’opció d’un govern de progrés liderat pel PSC torna a ser l’opció més viable.

Projecció ICPS

Descarrega l’informe complet fent click aquí: Sondeig municipal ICPS

Si aquests dos estudis molt seriosos i basats en enquestes pronostiquen la fi del govern del PP a Badalona, i Albiol no ha volgut publicar els resultats d’intenció de vot de la seva enquesta, això només té un nom: Al maig canvi a Badalona.

Atentament i a títol personal,

Christian Carneado

  1. No hay comentarios aún.
  1. No trackbacks yet.

Deja un comentario